Які фрукти та овочі краще не їсти після 50 років

В одних багато цукру, інші викликають метеоризм.

Після 50 років частина фруктів та овочів вже не така корисна, як у молодості, про це розповів гастроентеролог, терапевт. Але строгих вікових обмежень немає, у помірних кількостях вони не зашкодять.

Інша справа – спадковість, набуті хронічні захворювання, які, як правило, з роками виявляються.

Так, надто багато цукру у винограді, стиглих бананах, ананасі, кавуні. Ці фрукти відрізняються високим глікемічним індексом, провокують коливання цукру в крові та стимулюють вироблення гормону інсуліну.

Яблука та груші слід обмежити після 50 років при захворюваннях шлунка та підшлункової залози.

Цитрусові мають високий рівень кислотності, що може спровокувати загострення гастриту, виразкову хворобу, коліт, панкреатит і т.д.

Сливи, абрикоси і персики мають газоутворюючий і проносний ефект, що веде до метеоризму і здуття живота.

Що стосується овочів, то морква, буряк, пастернак, кукурудза та картопля також можуть різко підвищувати рівень цукру крові.


На сайті надана довідкова інформація. Інформація у статтях не замінює професійну медичну консультацію, огляд лікаря, діагностику чи лікування. За перших ознак захворювання зверніть до лікаря.

Цікаві новини для Вас:

Новини партнерів